kedd, augusztus 21, 2007

Az igazi lehúzás

Oké. Sok pofátlan lehúzást láttunk már Star Trek-merchandising témában, de ez a mostani a durvább lehúzások egyik kirívóbb darabja.
Nemrég indult ugyanis a a StarTrekProperties.com, melynek tulajdonosai fene nagy eszükkel (és nagy üzleti érzékkel - tegyük hozzá) azt találták ki, hogy a Star Trek-univerzum nem létező cuccait árusítják ki a kedves vevőnek, amire egyébként engedélyt is sikerült szerezniük a Paramounttól. Áll leesett?
Vegyél például diplomát a Csillagflotta-akadémiáról! Papírod lehet a XXIV. századi gépészet, orvostudomány, vagy éppen az "űrtudomány" (aka "space science") témaköréből, de a Kobayashi Maru teszt sikeres teljesítéséről is kaphatsz igazolást. Minek töltenél éveket egy felsőoktatási intézmény padjait koptatva, amikor simán megrendelheted innen? Ultracoolabb, mint a BME vagy a SOTE, az biztos.

Ha az oktatás nem érdekel, de pénzed van, és ingatlanban utazol, akkor ne a Holdon vegyél telket! Az már uncsi. Innen megrendelheted a "földhivatali" bejegyzést a klingon főváros, vagy a vulkáni ShiKahr területére.


A telek sok? Neked csak egy kisebb lakás kéne? Nem akarsz egy lakosztályt a USS Enterprise-on, Kirk kapitány parancsnoksága alatt? Ez is megoldható...


A cuccokat alapállapotban Denise és Michael Okuda írja alá, ha másvalakit szeretnél (pl. Shatnert vagy Nimoyt), az némi pluszköltséggel jár...
Kemény, mi? Na, és most jön az igazi durvulás! A fineszes vállalkozók ugyanis felhívják a figyelmet, hogy a kedves ügyfelek siessenek a megrendelésekkel, ugyanis a Csillagflotta Akadémia csak egy bizonyos számú jelentkezőt fogad, hiszen az osztálytermek befogadóképessége véges; a telkekből csak egy bizonyos mennyiségben van eladó (jelenleg...), és az Enterprise-on is csak meghatározott mennyiségű lakosztály van kiadó (mert mégse kéne túlterhelni az űrhajót); vagyis az ajánlat LIMITÁLT, és emiatt kénytelenek egy bizonyos pluszköltséget felszámolni a T. Megrendelő felé. A szépen tervezett papirosok ára így kb. 30 dollártól akár 300-ig terjed (6000 Ft-tól 60000-ig) plusz postaköltség.
A legszebb, hogy a cég fenntartja a jogot, hogy egy későbbi időpontban újabb osztályokat indítson az Akadémián, ill. lehetőség nyílik majd valószínűleg telket venni pl. Kardasszián (gondolom, meg kell várjuk, míg befejeződik a helyreállítás), vagy más csillaghajóra vezényeltethetjük magunkat, ha úgy tartja kedvünk.
A magam részéről már csak az orioni rabszolgalányokat hiányolom, de még mondjuk a kapcsolatfelvételre úgyis várni kell....

Nincsenek megjegyzések: