szerda, október 11, 2006

A szerkesztőé a szó...



Mi ez? És mi nem? És mi mégis?

1978-ban George Lucas degeszre kereste magát a Star Wars-hoz kapcsolódó ajándéktárgyak, játékok és egyéb ketyerék révén. Ennek érdekes következménye, hogy igazából ma már szinte nincs is olyan film vagy sorozat, amihez ne kapcsolódna ilyen merchandising-üzlet. Ez alól a Star Trek sem kivétel. Ami nem is lenne baj, sajnos azonban e cuccok nagy része kacat, melyek finoman szólva is röhejesek.

A Magyar Star Trek Klub találkozóin a Design Center-rovatban szoktuk ezt a témát körbejárni, és elgondolkodni azon, hogy miféle agytekervények kellettek ezek megalkotásához. Megvásárlásukról nem is beszélve.

De igazából ma már nem csak erről szól a dolog. Egy idő után ugyanis az interneten új anyagok után keresgélve rádöbbentem: a rajongókat sem kell félteni. Elképesztő mennyiségű hetet-havat képesek összehordani rajongásuk tárgyáról, függetlenül attól, hogy a végeredmény éppen szörnyű, vagy szellemes.Ezért aztán az utóbbi időben a hangsúly kissé eltolódott a rajongói „műalkotások” irányába.

És igazából nem csak Star Trekkel foglalkozunk…

És ez a blog ez mi?

Hát, egyrészről egyesek szerint közléskényszerem van (de ez nem igaz!). Csak nem mindig szeretem kivárni a találkozók közti hónapokat, hogy a legújabb felfedezéseket meg ne osszam. Másrészről az én fejem sem káptalan, a Darth Vader-formájú nyalókát már vagy ötödször hagyom otthon, pedig arról végre nemcsak egy képem van. Harmadszor pedig emberkék mindig meg szoktak keresni előadások után, hogy hol lehet ezeket a dolgokat megtalálni, és nem elégíti ki őket az a válasz, hogy „az interneten!”. Ezentúl könnyű dolgom lesz…

Ide, erre a blogra lassanként felkerülnek majd azok a gyöngyszemek, amelyek a találkozókon már szerepeltek; vagy valami miatt nem kerültek sorra, és az íróasztalom mélyén porosodnak; és persze a frissen talált alkotások sem kerülik el ezt a sorsot.

A Kedves Olvasót pedig arra kérem, ha netán maga is rábukkanna hasonlóan érdekes, hervasztó, "fejemet-a-falbaverő"-típusú dologra, ne habozzon azt elküldeni.

Köszöni és jó szórakozást kíván a szerkesztő:
NocadLee



Nincsenek megjegyzések: