vasárnap, október 22, 2006


Akciófigurák!


Imádjuk őket. Azoknak a gyerekkori álmainknak modern megtestesítői ők, amikor az óvodai homokozóban sokadszorra támadt egymásnak a Jó és a Gonosz oldal (értsd: a kiscsoport és a nagycsoport), hogy barátságos lézerpuskacsatában döntsék el, mi legyen a Galaxis (aka a homokozó) sorsa. De az akkori kicsi műanyagkatonák sorának vége, a mai gyerekek már komolyabb cuccokkal nézhetnek a csatározások elébe. Persze meglepődnék, ha csak kisgyerekek vásárolnák ezeket...


Az akciófigurák mindig érdekesek. Vagy nem hasonlítanak a megjeleníteni kívánt szereplőre, vagy igen, de akkor meg már mindegy. Ezek itt a "Star Trek: Űrlázadás" c. filmhez jöttek ki. Worfot ugye felismerjük (ezt a koponyát nemigen lehet eltéveszteni) a bat'leth is jó, csak ebben a filmben pont nemigen szerepelt. Picard ott áll a szélén, vállán egy rohadtnagy páncélököllel (ahogy ő lázad, nem lázad úgy senki). Felhívnám a figyelmet a Data kezében lapuló hajszárítónak látszó tárgyra, amivel gondolom nem a kapitánya haját készül megszárítani. A másik szélén pózoló nagy mellizmú snájdig úriember UZI-val a kézben pedig nem más, mint Riker.


Ennél a csoportnál már probléma a karakterek felismerése. Kérem a Kedves Olvasót, hogy itt álljon meg egy percre, és próbálja kitalálni kiket lát. Ha jut valamire, olvasson tovább.

Az első szerintem Anij, bár első látásra olyan bolgár "Vjára néni" kinézete van. A második, Robert De Nirohoz való nyilvánvaló hasonlósága ellenére valószínű Ruafo lesz. A harmadik olyan, mint Xena utcai ruhába öltözve, bármily hihetetlen, ő Troi. És ki van a legszélén? Nos, ő a szakáll-nélküli-Riker... Aki egyébként a nemes testszőrzet hiányát kiegészítendő egy nagyobb puskával igyekszik férfiasságát pótolni.



Ők viszont már egy más szempontból festenek furán. Ez már aztán "igazán" klingon. A borg meg az imént asszimilálta Schwarzeneggert. És azért Kirk és McCoy sem panaszkodhat, az utóbbi években eltölthettek egy kis időt a hajó tornatermében...

Nincsenek megjegyzések: