hétfő, november 27, 2006

Janeway VS Chakotay & Chakotay VS Janeway

Pár posttal lejjebb már elmélkedtem a filmkészítő rajongók sanyarú sorsáról, mert hát nem biztos, hogy sikerül megnyerni életünk készülő film-főművéhez az ismert színészeket. Illetve, helyesbítek. "Ismert színészeket." Vagyis inkább: "színészeket".

De voltaképpen erre nincs is igazán szükség. Végül is jó esetben rendelkezésünkre áll 7 tévés évadnyi filmanyag, ami kábé 160 részt jelent, ami 43 perccel számolva epizódonként több, mint 114 órát tesz ki. Ez azért elég bő nyersanyagnak.

És ebből szinte bármit ki lehet hozni. Hozok is mindjárt két példát, amelyekben mindenki kedvenc (ámde egyetlen) kapitánynője, és muy macho első tisztje verik el egymáson a balhét.

Az "El Tango De Katherina" egy melodráma, melyben Chakotay rajtakapja hőn szeretett kapitányát, hogy egy másik férfival enyeleg (aki egyébként nem más, mint Kashyk, az "Ellenpont" c. részből, ami egyébként érdekes módon a Janeway fanfictionök egyik durva célpontja). A látottak hatására szeretett, békés első tisztünket őrült féltékenység keríti hatalmába, és elkeseredésében úgy dönt, kiássa a csatabárdot, és végez mindkettejükkel...



A "Captain Janeway's Mission Impossible"-ben viszont Chako-ra jár rá a rúd, amikor Janeway megelégeli a nyafogását, és elhatározza: titokban teszi el láb alól.


Nincsenek megjegyzések: