csütörtök, február 28, 2008

Leia hercegnő és az Ő bikinije

Bár egyike vagyok ama népes ifjú emberek társaságának, akik együtt nőttek fel az eredeti Csillagok Háborúja-trilógiával (tegye fel a kezét, aki 1984-ben látta a tévében az első, bocsánat, negyedik részt! ), amit akkoriban még nem "sztárvársz"-oztunk, mégis, úgy tűnik volt a filmben némi élményelem, ami valahogy nem tűnt fel, vagy legalábbis nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget.

Rátaláltam ugyanis a Slave Leia Appreciation Society oldalára, akik rajongásuk fő tárgyává a Jabba fogságában sínylődő Leia hercegnőt tették. A dolog már csak azért is roppant előnyös, mert jelmezkészítésnél sem kell roppant költségekbe vernie magát az embernek, hiszen Leia abban a pár jelenetben mindössze egy bikiniszerű ruhadarabot visel - az egyetlen nagyobb költség talán az a nagyszemű lánc, aminek túlsó végét a rút Jabba csörgeti... A Rabszolga Leiát Méltányoló Társaság azonban hangsúlyozottan nem valami szadomazo-oldal, ők "csak" Leia hercegnőért rajonganak. Bár a dolog elsőre úgy hangzik, mintha valami nagy rakás tinédzser-fiú találta volna ki az egészet, végigkattintva a képeken kiderül, hogy ez teljesen nincs így, ugyanis többtucat hölgyet láthatunk a híres-neves metálbikinibe öltözve, akik a rajongói találkozókon szemlátomást nagy kedvvel láncolják magukat életnagyságú Jabbákhoz, és szívesen fényképezkednek akárkivel.


A dolog úgy látszik mélyebb gyökereket kezd ereszteni a modern kultúra kollektív tudatalattijában is, elég csak a Jóbarátok egy epizódjára gondolni, ami az egyik főszereplő rég titkolt fantáziáját veszi nagyító alá. És tulajdonképpen ha a neten rákeresünk, kiderülhet, hogy Leia Bikinijének saját weboldala van, amely összetartja a rajongókat, csoportos fényképezkedéseket szervez, tanácsokat ad az érdeklődő hölgyeknek, hogyan készítsék el saját bikinijüket, a kevésbé vállalkozó kedvűeknek pedig webboltot üzemeltetnek, ahol a bikinik széles választéka várja értő közönségét, bugyival vagy anélkül, Jabbával vagy anélkül.

Eme postot pedig mivel zárhatnám, mint még egy jól sikerült képpel, amin éppen a rabszolga Leiát egy kissé mexikói beütésű Luke Skywalker menti meg.

Nincsenek megjegyzések: