csütörtök, február 01, 2007

George Lucas felújítja az "Ének az esőben"-t

A Star Wars atyaúristenének megvan az a hülye szokása, hogy párévente belepiszkáljon saját filmjeibe (nem biztos, hogy csak pozitív változásokat hozva ezzel, ugye, lásd az "Akkor most ki lőtt először, Han vagy Greedo"-problémakör), újból piacra dobja, mi meg sorba állunk és megvesszük újból a mozijegyet, videót avagy DVD-t. Tegye fel a kezét, akinek nincs meg legalább kétféle változatban a Csillagok háborúja... (és írjon emailt, mert nekem legalább két fölöslegesem van eladó, hehehe) A legújabb pletykák szerint a hamarosan megjelenő 6 filmes DVD-díszdobozban is lesznek új, korábban nem látott jelenetek...

Az idegesítő jelenség már saját nevet is kiérdemelt magának: ezentúl "meglucasozásnak" hívjuk azt, amikor valaki X évvel a bemutató után (tehát egyszer már befejezettnek tekintett) filmjében utólagos változatásokat eszközöl. Tipikus példa erre Spielberg E.T.-jének 20. évfordulós változata, ahol többek között azt a marhaságot követték el, hogy az E.T.-t üldöző arctalan rendőrök kezéből kicserélték a fegyvert zseblámpákra, azzal a felkiáltással, hogy az E.T. mégiscsak gyerekfilm. Na most képzeljük el a rendőrséget, ahogy az éjszaka közepén nagy erőkkel kivonul a gyanús légköri jelenségeket produkáló erdőbe, kezében zseblámpákkal. Mindezt a '80-as évek elején. Miközben egy amerikai rendőr már egy autós igazoltatásnál is, amikor megközelíti a járművet, a fegyveren tartja a kezét. Fényes nappal. Na persze, lehet, hogy E.T. nem parkolt rossz helyen.

A most következő videó készítője azzal a gondolattal játszadozott el, hogy mi lenne, ha George Lucas az "Ének az esőben"-t újítaná fel, ill. hát "lucasozná" meg. Vagy el?

Nincsenek megjegyzések: